HF Hotel

21 september 2025 - Rotterdam, Nederland

De actieve week zit er op.

Gisteravond na wat vertraging en een potje scrabble op Glasgow Airport thuis gekomen. Astrid was zo lief om me op te komen halen van Schiphol. En Rudolphia had het ook aangeboden. Bedankt allebei! 😘

Voor degenen die geïnspireerd zijn en interesse hebben in zo'n wandelvakantie:

Deze was in een HF hotel dat speciaal op wandelen is gericht. Het hotel huurt iedere week 3 gidsen. Na een week zijn er dus 3 andere gidsen die dan ook weer een week blijven. In die week komen diverse mensen van over de wereld naar dat hotel. Ik, samen met 11 andere Nederlanders via reisorganisatie SNP, voor de hele week. Anderen vanuit andere landen een paar dagen. Sommigen ook als groep, maar individueel kun je ook aansluiten. En groepjes met eigen gids waren er ook.

Ze hebben plek voor 40 mensen in totaal. Veel 1 persoonskamers, er zijn aardig wat single wandelaars of mensen die even zonder gezin de natuur in willen, en uiteraard ook double rooms.

Ze hebben een systeem waarbij je voor iedere dag een formulier invult, waarbij je aankruist welke van de (3 of soms zelfs 5) menuopties je wilt. Welk voor-, hoofd- of nagerecht. En hetzelfde geldt voor de lunch. Wil je brood en/of salade en welke snacks wil je mee? Je mag 5 dingen aankruisen. Fruit, proteïnereep, zoutjes, koekje etc. Ruim genoeg om je wandeldag door te komen. Overal staat het aantal calorieën bij, voor degenen die dat willen tellen. Had ik beter kunnen doen, want er is geen gram af ondanks alle inspanningen de afgelopen week hahahaha....

'S ochtends staat je lunchpakket klaar en dan kun je de hele dag op pad met de gids. Je kunt kiezen uit 3 wandelingen oplopend van zwaarte. In het gebied Glencoe is er een groot verschil tussen optie 1 en 2. Dat komt door het gebied. Een echte middenmoter heb je dus niet. Voor de geoefende bergwandelaar heeft optie 1 wat te weinig uitdaging, terwijl optie 2 meteen heel pittig is; bergop zonder pad door zompig grasland etc. En bij optie 3 zit een hogere of 2e klim zonder pad en bij de afdaling zelfs stukken 'scrambling', oftewel: klauteren. Dat betekent handen en voeten gebruiken om beneden te komen.

In andere gebieden schijnen er wel betere middenopties te zijn.

Hoe dan ook: ik vond het een superleuke week en zeker de moeite waard om nog eens zoiets te doen. Vooral omdat je lekker kan aanschuiven, alles geregeld wordt en je andere mensen ontmoet en ook genoeg op jezelf kunt zijn of in rust kunt wandelen als je dat wilt. De max waarmee wij liepen was rond de 10 a 12 mensen.

Misschien dat het voordeliger is om zelf rechtstreeks te boeken, dat ga ik eens uitzoeken.

Leuk dat jullie weer hebben meegelezen en bedankt voor de leuke reacties. Tot een volgende keer 😃.

Liefs, Daan

Potje scrabble op Glasgow vliegveld met Aagje (links) en Eldina.

Scrabble op het vliegveld

Sunny is blij dat ik er weer ben

Sunny is blij dat ik er weer ben

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Kitty:
    21 september 2025
    Bedankt voor de tips, zeker een aanrader! Zag er leuk uit op je foto’s en een mooi verslag had je weer. Enne, geen gram eraf kan ook betekenen spieren ipv vet; spieren zijn immers zwaarder :-)
  2. Daniëlle:
    21 september 2025
    Oh ja...maaruh, kan dat in 1 week?
  3. Frank:
    21 september 2025
    Welkom thuis Mop, en nu lekker uitrusten zal ik maar zeggen, en met je poesje 🐈‍⬛ kroelen, en fijn dat je het zo naar je zin heb gehad, heb je info zitten lezen qua wandelvakantie, maar ik sla even even hoor 😉😅, dat is niet aan mij besteed, ik lig 🏖 meestal op vakantie hahaha, maar goed ieder zijn ding, vond het weer super om jouw te volgen, en je beleving e.d. mee te maken, en heb genoten van je mooie foto's, dikke knuffel 🥰
  4. Daniëlle:
    Lekker blijven liggen jij. 😃
  5. Frank:
    😉😍🤣🏝🏖
  6. Suzanne:
    21 september 2025
    Was weer meegenieten Daan, welkom thuis en bedankt voor de tips 🕵🏻 want ik was heel benieuwd hoe het geregeld was 🫶🏻✨
  7. Annie:
    21 september 2025
    Bedankt Danielle dat we weer mee mochten genieten. Als we jonger waren geweest hadden we het wel gedaan. Ik slijt m,n dagen op de tennisbaan en op de golfbaan. Alles op z,n tijd. Nu lekker bijkomen.Gr.
  8. Serge:
    21 september 2025
    Welkom thuis Daan, spreek je binnenkort wel weer.