Maandag

15 september 2025 - Glen Coe, Verenigd Koninkrijk

Vandaag weer een prachtige wandeling. En heerlijk wandelweer!

Niveau1 was erg populair vandaag. 2 mensen deden optie 3, waarvan 1 oudere dame die de 1e dag ook al die zware klautertocht van 7 uur op niveau 3 had gedaan. Super knap!

Optie 2 verviel omdat er vandaag geen animo voor was.

Vandaag dus met 16 mensen en 2 gidsen lekker relaxt weer 13 km afgelegd.

Er zat toch nog een aardig klimmetje heuvel op in in een mooi bosgebied. En een afdaling waar je toch even goed moest opletten tussen de vele gladde boomwortels door. Was blij dat ik mijn stokken bij me had. Al was ik de enige die ze gebruikte, maar dat kan mij niet schelen. Het is tenslotte geen wedstrijd 😊.

Na de wandeling gingen sommigen, in afwachting van de bus, nog een extra stukje klimmen, maar ik en nog een paar hadden het wel gehad. Wij moesten 1,5 uur wachten, omdat we de mensen van niveau 3 moesten ophalen en die waren later klaar.

Gezellig zitten praten met een Engelsman, Amerikaan en Nederlandse onder het genot van een halve pint lager. (= klein pilsje)

Terug in het hotel even lekker gezwommen, goed voor de spieren...hoewel de bovenbeenspieren nu toch behoorlijk pijn doen.

Heerlijk gegeten, vroeg naar bed en morgen weer 13 km voor de boeg met een flinke afdaling  (met kabelbaan omhoog 😀)

Laatste stukje van de route op maandag

Onderweg, maandag

Turfhut

Roodborstje wacht dichtbij op lunchrestjes

Weer een prachtige route

IMG-20250915-WA0013

1. Frank:
    15 september 2025
    Hallo moppie, allereerst wat een super mooie foto's heb je weer gemaakt, van de prachtige omgeving daar 👍, en groot gelijk dat je niet alles geef, het is tenslotte vakantie, en je doe het voor je plezier, en geen wandel wedstrijd, ook al is.het knap van die oudere dame 😉,maar zo te horen is het een leuke gemengde groep mensen, maar ben jij daar alleen of ben je met iemand ? , en lekker gegeten en gedronken 🍺, maar dat loop je de dag erna wel weer af 😅😉👍, en dat jij je boven benen voelt, vind ik niet zo gek hoor, na zoveel km in je benen, met klimmen en.klauteren met of zonder sokken 🥾🥾🧦🧦😉, maar wel lekker even zwemmen in hotel, dat geef ook.wat ontspanning moet je maar denken, en.je slaap ook.lekker na.zo'n wandeldag, nou Mop, succes morgen en have fun met z'n alle, trouwens hoelang blijf je daar ?? Nou dikke knuffel 🥰💋
  2. Daniëlle:
    15 september 2025
    Hi hi, het is een internationale groepsreis. 18 mensen, een mix van Nederlanders, Canadezen, Engelsen, Duitsers, Australiërs en een Amerikaan.
    Gerda een collega van me is er ook.
    Het is een week, zaterdag weer terug.
  3. Frank:
    15 september 2025
    Oke wel leuk zo'n gemêleerde groep uit verschillende landen, maar je ben gelukkig niet helemaal alleen, je heb een collega bij je, ook toch wel fijn, dat je iemand bij je heb, die je ken , en nu slapen jij,want je moet morgen weer aan de wandel, hoop dat het weer mee zit, hier zeik nat morgen helaas, nou Mopie slaap lekker, ik zit te blokken op mijn tekst 😉👍
  4. Suzanne:
    16 september 2025
    Prachtige foto’s, Daan! Wat een toffe reis en heerlijk zo in beweging! Leuk met zo’n internationale groep! Loop ze weer vandaag! 🌞🥾🫶🏻
  5. Daniëlle:
    16 september 2025
    Bedankt Suus. Het is super tof en mooi! Een aanrader.
    Ben jij nog altijd aan de wandel 's ochtends?
  6. Rudolphia:
    16 september 2025
    Goedemorgen ik ben in deze omgeving ook geweest heerlijk.
    Wat een grote groep zeg die toch voor 1 gaan.
    Snap het wel als het wat makkelijker loopt kan je ook meer genieten van de omgeving anders ben je zo gefocust op zet ik mijn voet goed neer. Maar jullie zijn ook wel even uitgedaagd dus je weet weer welke spieren je allemaal niet gebruikt normaal gesproken 🤔☺️
    Succes vandaag weer maar ook sterkte hoor je zal wel wat stram opstaan 🫢😘
  7. Daniëlle:
    16 september 2025
    Nou, ik voel het wel inderdaad hoor vandaag.🙃
    Die optie 1 is ook gewoon leuker, langs een dorpje of bezoekersentrum.
    Optie 2 en 3 zijn echt voor de fysieke zware uitdaging de bergen op zonder pad, met scrambling (= afdalen waarbij je je handen ook moet gebruiken voor houvast). En voor de optie 3 voor vandaag werd gewaarsschuwd voor 'exposure'. Dat is voor als je het eng vind om afgrond onder je in te kijken terwijl je op een smal 'pad' loopt. En 'pad' is dan dus niet letterlijk een pad, want over die bergen lopen geen paden. Echt heftig.
    Voor de fitte bergbeklimmers is het wel leuk om er een of een paar keer zo één te doen. Afgewisseld met een rustig ontspannen wandeling die ook super mooi is.
  8. Suzanne:
    16 september 2025
    Jazeker we wandelen nog elke dag om 6:00 uur, nu is het heel donker heeft ook wat en we hebben een paar tochten uitstaan van 20 km. Komende zaterdag de Dam tot Dam. Wandelen is heerlijk hè, doet je goed. Veel plezier vandaag! Volg je reis op de voet, lijkt mij ml ook echt leuk om te doen!
  9. Serge:
    16 september 2025
    Hi Daan, wat een ontzettende mooie omgeving daar. Daar zal je zeker van genieten, zeker als het mooi wandelweer is. Is er nog wat wild te spotten daar? Forel bijvoorbeeld in de rivieren? Nou geniet ze verder want hier in NL is het toch huilen met de pet op qua weer alhoewel het van het weekend mooi wordt. Kus Ser
  10. Sestraaaa:
    16 september 2025
    Een Amerikaan, een Engelsman en een Nederlander... het lijkt wel de start van een goeie mop 😂😂
  11. Annie:
    16 september 2025
    Hoi Daniëlle, had al gereageerd maar is niet goed gegaan. Wat fijn dat ik weer mee kan genieten van je reis. Vooral de foto,s daar verheug ik mij op. Gr.
  12. Annie:
    16 september 2025
    Gevarieerd gezelschap heeft ook z,n charme. Leuke foto,s
  13. Daniëlle:
    16 september 2025
    Ja, dat is zeker leuk. Hoewel de Nerlanders vandaag aan tafel bij elkaar wilden en dus gingen zitten. Even simpel Nederlands praten zonder al te veel hoeven nadenken over de juiste woorden.
    Morgen komen er hopelijk weer wat mooie foto's bij.
  14. Annie:
    17 september 2025
    Hopelijk kun je vandaag weer lekker mee wandelen. Geniet ervan en hou vol. Gr.